Vai ai contenuti

Agenda

Agenda i Blog Agenda e Blog

Amb els Ij Danseurs del Pilon a les 46enes Jornades Internacionals Folklòriques de Catalunya 2018
Amics de Catalunya, i més concretament la nostra Presidenta, la Xus, ha acompanyat als nostres amics torinesos en aquest intercanvi.
Intercanvi que havia començat am la visita a Tori de l'Esbart Catala de Dansaires el passat es d'abril.

Con i Ij Danseurs del Pilon alle 46 Giornate Internazionali Folkloristiche della Catalogna 2018
Amics de Catalunya, e concretamente la sua Presidente, Maria Jesùs, ha accompagnato ai nostri amici torinesi in questo scambio iniziato in aprile scorso quando sono venuti a Torino gli amigi dello Esbart Català de Dansaires.CATALUNYA AL SALONE DEL LIBRO 2017

DIVENDRES 19 de MAIG a les 16.00
SALA BLU - SALONE DEL LIBRO


L'autor Pep Puig amb el periodista Francesco Olivo parlaràn del llibre i d'altres coses..

Qui se’n recorda, avui, de la Sara Amat? Amb prou feines tenia tretze anys quan una nit d’estiu, jugant a cuit a amagar amb la colla, va desaparèixer i no se n’ha sabut mai més res. L’únic, una notícia l’endemà al Diario de Terrassa, i també molts rumors i especulacions. De la Sara Amat se’n recorda sobretot el Pep de cal Sabater, el narrador d’aquesta història. Perquè aquella nit, segons ens diu, la Sara no va desaparèixer, sinó que es va colar a casa seva per la porta del darrere. No s’hi va amagar gaires dies, però de vegades la memòria d’alguns fets abraça tota una vida, i fins i tot li dóna un sentit. Escrita des de la distància dels anys, La vida sense la Sara Amat és la confessió d’uns fets inoblidables, uns dies de la vida d’un poble a l’estiu, d’un nen obedient i enamoradís i d’una nena que ja no era una nena i que volia acomplir el desig ferotge i urgent de fugir, ni que fos per la porta del darrere. Amb La vida sense la Sara Amat, els lectors assistiran a la revelació d’un gran talent literari i descobriran una història que va commoure el jurat del premi Sant Jordi.

CATALOGNA PRESENTE AL SALONE DEL LIBRO

VENERDì 19 MAGGIO ORE 16.00
SALA BLU - SALONE DEL LIBRO


L'autore Pep Puig con il giornalista Francesco Olivo parleranno del libro e non solo...

A Sara Amat – tredici anni e una promessa d'amore racchiusa nel nome – Ullastrell, il paesino nell’entroterra catalano dove è cresciuta, sta stretto. Sara vuole andarsene, conoscere il mondo e, in attesa di mettere a punto il suo piano di fuga, una sera d'inizio settembre finisce per nascondersi nella casa di Pep, uno degli amici del gruppo delle vacanze. Quando la trova nella sua stanza, Pep – un anno di meno – non crede ai suoi occhi. Sara è seduta ai piedi del letto, e respira, profuma, non riempie più solo i suoi sogni (gli è sempre piaciuta), ma uno spazio concreto. La decisione è presto presa: Pep, orgoglioso e confuso, e sempre più pazzo di Sara, si prenderà cura di quella ragazzina ribelle che lo stordisce con la sua dolce malizia, e custodirà il loro segreto. Passeranno insieme dodici indimenticabili giorni, perdendo il senso del tempo nella stanza che era stata dei nonni, assorti tra le pagine di Tolstoj, uniti dalla magia della lettura. Mentre la fine dell’estate si avvicina, e con essa la fine dell'infanzia, Sara – che per Pep è la guerra e insieme la pace di cui leggono nel grosso libro trovato su uno scaffale della libreria – lo guiderà per mano tra i misteri della grande letteratura, e della vita.


CATALUNYA A TORINO: TURISME

Gràcies a l'Agencia Catalana del Turisme... Del 19 al 21 de maig podrem fer conèixer Catalunya a tots els que ho desitjaràn.

Un seguit de fotografies que faràn conèixer un'altra Catalunya... aquells llocs  fora de les guies turistiques.
Una ocasio per fer veure lo bonica que es la nostra Terra.

No sols fotografies però... diferents activitat durant el cap de setmana amb un fi de festa especial: SARDANES!
Diumenge a les 17.00

CATALOGNA A TORINO: TURISMO

Grazie all'Agencia Catalana del Turisme... Dal 19 al 21 maggio vi invitiamo a conoscere la Catalogna senza spostarvi.
Una bellissima mostra fotografica vi mostrerà la Catalogna fuori delle guide turistiche
Una ocasione unica per conoscere delle bellezze che non immaginate.

No solo fotografie.... ci saranno diverse attività durante il weekend con un fine festa speciale: le SARDANES! Ballo tipico della Catalogna, bello, preciso e bello da vedere!
Domenica alle 17.00Torì 23 de març
Gran acollida a la nostra intervenció!
L'Antonio Landro, en nom de l'Associació, ha donat un contribut important a la reflexió motiu de la taula rodona aportant el testimoni català i donant la dimensió de com el trist record del bombardejos es viscut en la societat catalana actual i oblidat pels lìders espanyols.
Catalogna Bombardata és una exposició intinerant. Ja ha recorregut diferents ciutats italianes i a Torì ha estat organitzada pel Centro Studi Antonio Labriola, Istituto di studi storici Gaetano Salvemini i la Camera del Lavoro della CGIL amb el patrocini entre altres de la Generalitat de Catalunya.

Torino 23 marzo
Grande acoglienza al nostro intervento!
Lo scorso 23 marzo Antonio Landro, a nome dell'associazione, ha dato un vero e proprio contributo alla riflessione motivo della tavola rotonda apportando la testimonianza catalana e dando la dimensione di come il triste ricordo dei bombardamenti sia vissuto nella società catalana attuale e tenuto nell'oblio dalle leadership spagnole.
Catalogna Bombardata è una mostra itinerante. Ha già percorso diverse città italiane e a Torino è stata organizzata dal Centro Studi Antonio Labriola, Istituto di studi storici Gaetano Salvemini e la Camera del Lavoro della CGIL col patrocinio tra gli altri della Generalitat di Catalunya.

                              

AGENDA 2016

19 de Març 2016 TALLER DE CUINA CATALANA AMB SOPAR

                                                  Torradetes amb Escalivada acompanyada
Sangria de Cava
Arroç a la Cassola amb verdures

Pollastre amb prunes i pinyons
Crema Catalana

....i després d'haver esperat tant aquest moment... ja ha passat.
Ahir al vespre van sopar amb nosaltres 26 Amics de Catalunya.... atrets per la cuina catalana....
Mica en mica que arribaven els vam oferir les torradetes amb Escalivada i Sangria de Cava ben fresqueta.
Una vegada tots arribats... vam presentar la nostra Associaciò i els vam convidar a seure.... començava el sopar...

Com en els millors restaurants.. els bols amb l'Arroç amb verdures desfilaven cap a les taules... i un cop a taules feien saltirons de un plat a l'altre fent bisos, trisos... fins a quedar buits.
Igualment va passar amb el Pollastre amb prunes i pinyons acompanyats de patates al forn que qui volia podia sucar a un bonissim all i oli...
...i per acabar l'estrella de la nit... la Crema Catalana de Sant Josep.... què dir..... bis tris.. i mes n'hi hagues hagut...
Era el nostre primer acte public important i estem molt contentes de com va anar. Ja estem pensant en el seguent!!
          
                 


AGENDA 2015

11 settembre - Diada Nacional de Catalunya a Piazza Castello


AGENDA 2015
28è Aplec Internacional de Cultura Popular Catalana

Per vint-i-vuitena vegada Adifolk
ha portat la nostra cultura tradicional més enllà de les fronteres. Torí ha conegut i ha entès de primera mà el perquè de la dita: de les pedres en fem pans.
L'Aplec 2015 a Torí ha estat un dels Aplecs Internacionals amb un interès més alt per participar. La selecció dels grups va ser complicada. La infraestructura impossibilitava poder satisfer tothom.
Van ser tres dies molts intensos al Piemont. Tres dies de calor, de pluges, d’incertesa i de canvis obligats de la planificació. Tres dies per fer coneixèr la nostra terra i tradicions gràcies a l'Aplec Internacional.
El temps ens va fer la guitza, provocant que alguns grups no poguéssin tenir el vostre moment de glòria a l’escenari o a la cercavila.

...i per chi es català.. viu a Torí... veure Piazza San Carlo plena de Catalunya va ser molt emocionant.... i una ocasió ùnica per fer entendre als amics italians com som.

La Xus, una de nosaltres i gracies a la qual l'Aplec a Torí ha estat possible escrivia alguns dies despres....

"Els grups van arribar amb les maletes plenes... Entre tantes coses, plenes de ganes de fer, de idees i d’amor cap al que feu.
Hi van haver moments d'incerteses, d'incomprensions.... volien omplir-vos del anonimat i grisor d’aquesta ciutat.
Pero això no ha fet por... us he vist créixer, omplir-vos de força i preparats amb plans A, B i C.
I entre suors... "Vinga anem!" heu tirat endevant hora a hora, minut a minut, la millor presentació de la cultura catalana.
La millor demostració de que els catalans son ESPECIALS... i vosaltres molt més !
Heu deixat bocabadats i avergonyits als Torinesos.
Heu fet sommiar a milers de persones ... Els hi heu portat quelcom que mai més viuràn....
I altres entre aquests jo ... quan passem per Piazza San Carlo, ens omplim de sospirs, recordant tota la bojeria, els colors, els sons i que per uns dies ens sentiem com si haguesim tornat a casa.....
Gracies SOU GRANS!!!
Adifolk Cultura Catalana, Joan Gomez, Guillem Amorós Bigas, Silvia Mata Dalmau, Carles Litus, Jordi Pesarrodona, Asia Jankos, Oriol Ramirez Carol, Sergi Zamora Solé, Ana Bigas, Letizia Marabese..... i totes les persones meravelloses que he conegut!"Torna ai contenuti